ElsiKatainen

Maatalous ja aluekehitys eivät saa mennä lahtipenkkiin EU:ssa!

Perussuomalaisten ja kristillisten linjaukset leikata EU-budjettia vaarantavat harvaan asuttujen  Itä- ja Pohjois-Suomen maakunnille tärkeät aluekehitysvarat sekä maatalouden tulevaisuuden. 

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on vaatinut, että koheesiotukia tulee leikata EU:n seuraavalla rahoituskaudella. Olen tästä täysin eri mieltä, sillä EU:n aluepolitiikka on koko EU-jäsenyyden ajan ollut ratkaisevan tärkeää Itä- ja Pohjois-Suomen maakunnille niiden kehittämisessä. Sama koskee Keski-Pohjanmaata sekä osaa Keski-Suomea.

EU:n aluetukien turvin on parannettu maakunnissa mm. yritysten kasvua ja kansainvälistymistä, liikenteen pullonkauloja sekä maaseudun elinvoimaa. Samaa tahtoa tarvitaan jatkossakin, siksi maatalousrahat ja aluekehitysvarat eivät saa mennä lahtipenkkiin EU:n tulevalla rahoituskaudella.

Vetoan perussuomalaisiin ja kristillisiin, että he suostuisivat näkemään leikkausten tuhoisat vaikutukset alueilla. EU:n aluetuet ovat byrokratiasta huolimatta maakuntiemme elinvoimalle korvaamattoman tärkeitä. Harva asutus, haastava ikärakenne ja alhaisempi tulotaso on otettava vahvasti huomioon tulevallakin kaudella.

On muistettava, että Itä- ja Pohjois-Suomeen suunnatut tuet eivät ole muilta pois, vaan keino saada Suomen EU:lle maksamia jäsenmaksuja takaisin omaan maahan. On erikoista, jos Perussuomalaiset eivät halua näitä rahoja suomalaisten hyväksi!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Keskustalaiset mepit kuuluvat Euroopan parlamentissa ALDE-ryhmään. Ryhmä koosttuu pääosin eurooppalaisista liberaalipuolueista. Ryhmä on parlamentin federalistisin ja se ajaa mm. maataloustukien pienentämistä.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Pekka, eurooppalainen kattopuolue ALDE tyrmää maataloustukien leikkaukset ja haluaa keventää tuensaajien hallinnollista taakkaa.
Näin sanoo Suomenmaa 22.11.2018 toimittaja Santeri Lammen kynällä.
Elsi Katainen on Keskustan maatilayrittäjä sekä opettaja meppi ehdokas ja kannatan Elsiä jatkoon Euroopan parlamenttiin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tuo on minulta mennyt ohi. Mutta totuus näkyy vasta kun tuista äänestetään parlamentissa. Euroopan parlamentissa ei ole ryhmäkuria.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Persuja heidän tavoitteensa palvelee. Mitä kurjempaan jamaan suuri osa Suomesta saadaan, sen enemmän heillä on äänestäjiä.

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Keskusta kyykytti ja tuhosi työttömien terveyksiä aktiivimallilla. Nyt on vuoromme laittaa keskustaa äänestävät maajussit samaan liemeen.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Alanko miten kommennti liityy Elsi Kataisen blogiin. Maanviljelijät on olleet liemessä jo vuositolkulla joten en kyllä kadehtisi heitä. Maanviljelijä turvaa Suomen ruokahuollon.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jos asiaa tarkastellaan Euroopan liittovaltion suunalta, niin Suomen peltojen metsittäminen lienee se taloudellisin vaihtoehto. Itsenäisen Suomen suunnalta tarkasteltuna pelto-omavaraisuus on tärkeää. Niillä voitaisiin ehkä 20% asti viljellä jotain kaupaksi menevää syömäkelvototankin, kuten kuituhamppua. Hädän hetkellä hamppupellot voisi ottaa nopeasti ravintotuotantoon, jos sellainen hätä joskus tulisi.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Onko perussuomalaiset lopettamassa viljelyn Suomesta. Noilla resepteillä ei tuotantoa polkaista käyntiin hädän tullen.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Mikä se semmoinen hätä on, jossa ulkomaankauppa ei toimi?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

1) Ruohonjuuritason jäsen ei määritä koko puolueen linjaa kovinkaan helposti.
2) Perussuomalaiset ajavat kansallista itsemääräämistä, eivät EU:n päsmäröintiä.
3) Keskustavetoinen maaseutupolitiikkaa on jo autioittanut maaseudun.
4) Suomen maatalouden suuntaviivoissakin voisi olla kehittämisen varaa. Siksi käytin sanaa pelto-omavaraisuus.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen Vastaus kommenttiin #10

Mikähän perussuomalaisten näkemys kohdista 2 ja 4 mahtavat olla noin lyhyesti ilmaistuna. Nykymenolla oma elintarviketuotanto päätyy seinään.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #11

2) EU-vaaliohjelmasta otsikko: LOPPU LIITTOVALTIOKEHITYKSELLE
https://www.perussuomalaiset.fi/wp-content/uploads...

4) "Suomen on voimakkaasti puolustettava kotimaista ruoantuotantoa ja samalla vastustettava elintarvikkeiden halpatuontia EU:n tullialueelle. Vapaakauppasopimuksista neuvoteltaessa Suomi ei saa neuvostossa hyväksyä sellaisia järjestelyjä, jotka vahingoittavat Suomen maataloustuotantoa."
Samasta paperista.
Itse kaipaan järkevää toimintaa. Kun suomalainen vehnä esimerkiksi on niin huonolaatuista, ettei sitä juuri myydä puhtaana, vaan yleensä sekoitettuna paremmin leipoutuvan ulkomaisen vehnän kanssa, niin voisihan vehnän viljelyä myös vähentää Suomessa.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

ALDE-ryhmä, johon keskustalaiset ovat kuuluneet (hajoaa pian), ajaa maataloustukien leikkauksia. Tästä ei tyhjillä väitteillä irti pääse.

Perussuomalaisten eu-vaaliohjelmassa todetaan juuri tuo, mikä Risto Jääskeläisen lainauksessa sanotaan. Tästä ei tyhillä väitteillä irti pääse.

ALDE on vahvasti liittovaltiomyönteinen ryhmä EU-parlamentissa.

Uusi ryhmä, johon Ranskan Macronin puolue ja Suomen Keskusta todennäköisesti liittyvät, on ALDEakin liittovaltiointoisempi. Onhan Macronin tavoite tämä.

Jos haluat kehittää EU:ta itsenäisten valtioiden yhteistyöjärjestelmänä, vahvistaa Suomen itsemääräämisoikeutta, puolustaa kotimaista maa- ja elintarviketaloutta sekä järkevää aluepolitiikkaa, äänestä Perussuomalaisia!

Jos haluat EU-liittovaltion ja lisää EU-byrokratiaa, äänestä Keskustaa tai mitä tahansa muuta puoluetta kuin Ps:a.

Käyttäjän ElsiKatainen kuva
Elsi Katainen

Toimi, sinulla on vanhentuneet tiedot. ALDE ei aja maataloustukien leikkauksia, vaan turhan byrokratian purkua.
https://www.suomenmaa.fi/uutiset/keskustalle-voitt...

Keskusta ei Perussuomalaisten tavoin aja aluekehitystukien leikkauksia, josta Suomen harvaan asutut alueet yrityksineen ovat hyötyneet.

Keskusta ei kannata liittovaltiokehitystä. ALDE:ssa on sekä liittovaltiokehitystä vastustavia että kannattavia ryhmiä, kuiten muissakin EU-puolueissa.

EU:n hajoamista emme Perussuomalaisten ja sen sisarpuolueiden tavoin aja, sillä se olisi vahingollista viennistä elävälle Suomelle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset