Maatalous ja aluekehitys eivät saa mennä lahtipenkkiin EU:ssa!

Perussuomalaisten ja kristillisten linjaukset leikata EU-budjettia vaarantavat harvaan asuttujen  Itä- ja Pohjois-Suomen maakunnille tärkeät aluekehitysvarat sekä maatalouden tulevaisuuden. 

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on vaatinut, että koheesiotukia tulee leikata EU:n seuraavalla rahoituskaudella. Olen tästä täysin eri mieltä, sillä EU:n aluepolitiikka on koko EU-jäsenyyden ajan ollut ratkaisevan tärkeää Itä- ja Pohjois-Suomen maakunnille niiden kehittämisessä. Sama koskee Keski-Pohjanmaata sekä osaa Keski-Suomea.

EU:n aluetukien turvin on parannettu maakunnissa mm. yritysten kasvua ja kansainvälistymistä, liikenteen pullonkauloja sekä maaseudun elinvoimaa. Samaa tahtoa tarvitaan jatkossakin, siksi maatalousrahat ja aluekehitysvarat eivät saa mennä lahtipenkkiin EU:n tulevalla rahoituskaudella.

Vetoan perussuomalaisiin ja kristillisiin, että he suostuisivat näkemään leikkausten tuhoisat vaikutukset alueilla. EU:n aluetuet ovat byrokratiasta huolimatta maakuntiemme elinvoimalle korvaamattoman tärkeitä. Harva asutus, haastava ikärakenne ja alhaisempi tulotaso on otettava vahvasti huomioon tulevallakin kaudella.

On muistettava, että Itä- ja Pohjois-Suomeen suunnatut tuet eivät ole muilta pois, vaan keino saada Suomen EU:lle maksamia jäsenmaksuja takaisin omaan maahan. On erikoista, jos Perussuomalaiset eivät halua näitä rahoja suomalaisten hyväksi!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu